Va anuntam ca a  devenit operațional noul proiect național ANELIS PLUS 2023 - 2025 ,  Acces la literatura științifică și publicarea în regim de acces deschis,
proiect încheiat între Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Asociația Universităților, Institutelor de Cercetare - Dezvoltare și Bibliotecilor Centrale Universitare din România (ANELIS PLUS).

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica Bucureşti în calitate de membru contributor la  proiectul  Anelis Plus 2023 – 2025, beneficiază de access online la un număr de 24 resurse electronice ştiinţifice  de informare documentare (baze de date/platforme de reviste ştiinţifice cu text integral, baze de date bibliografice şi bibliometrice, platforme de evaluare și cercetare analitică) în scopul susţinerii cercetării, educaţiei, inovării şi stimulării producţiei ştiinţifice la nivel naţional.

Lista acestor resurse este disponibilă in fisierul atasat si pe site-ul Bibliotecii, ww.library.pub.ro

Modalitate de acces:

  • din reteaua UPB (pe baza de IP institutional, nu necesita  user si parola)
  • acces mobil, acces din afara retelei UNSTP/de pe dispozitive mobile (fisier atasat Ghid creare cont acces mobil
  • pentru InCites și SciVal: contul de acces se va crea de pe un calculator din reteaua UNSTP pe baza adresei de E-mail instituțională

Reprezentantii Elsevier ne ofera in luna octombrie a.c. un training online de utilizare  a platformei de evaluare a cercetarii SciVal.